Joksimović potvrdila: Imamo saglasnost ZA POGLAVLJE 26!
Foto: Zorana Jevtić

KONAČNO

Joksimović potvrdila: Imamo saglasnost ZA POGLAVLJE 26!

Joksimović je ocenila da će Srbija biti spremna za otvaranje tri poglavlja na prvoj sledećoj međuvladinoj konferenciji
Objavljeno:

Ministarka Jadranka Joksimović, zadužena u vladi Srbije za evropske integracije, potvrdila je da je u Briselu data saglasnost za pregovaračku poziciju za poglavlje 26, ocenila da će Srbija biti spremna za otvaranje tri poglavlja na prvoj sledećoj međuvladinoj konferenciji, ali i istakla da je važno da mi radimo naš deo posla, u interesu građana i privrede Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! - Na COELA ( Komitet za proširenje) sastanku je danas data saglasnost za pregovaracku poziciju za poglavlje 26, a ocekujem da do kraja ove nedelje bude i na COREPERU ( Komitet stalnih predstavnika) - precizirala je Joksimović. Ministarka je podsetila da se na COREPER-u usvaja zajednicka pregovaračka pozicija, a na međuvladinoj konferenciji Srbije i EU, čiji se datum dogovara naknadno, poglavlje se i otvara.

foto: Beta

- Međuvladinu konferenciju očekujemo krajem februara ili u martu - rekla je Joksimović. Ona je istakla da smo Evropskoj komisiji poslali i pregovaračke pozicije za poglavlja 20 ( industrijska politika i preduzetnistvo) i 29 ( carinska unija), koja je danas usvojena i na Odboru za FINANSIJE u Skupštini Srbije. - Mi ćemo biti spremni za otvaranje ova tri poglavlja na prvoj međuvladinoj konferenciji, ali, poučeni iskustvom, oprezni smo sa najavama - ističe Joksimović, i napominje da je važno da oni rade njihov deo posla.

Kako kaže, reforme i standardi u ovim poglavljima vazni su za građane i privredu Srbije.

BONUS VIDEO:

Muamer Zukorlić čita zlobne tvitove o sebi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.