Za nju je klasika savršena bela majica, dobar džins, crno odelo, bela košulja uz bajker kožnu jaknu i mamina stara Chanel tašna. Sve ovo uz Wayfarer Ray Ban. Ova lista uvek je spasava u situacijama kad „nema šta da obuče“.

Da li živeti u Parizu stvarno znači i živeti šik? Postoje li neke skrivene shopping riznice?

Lekcije od Madam Chic i Jennifer L. Scott priručnik su za pariski lifestyle. Knjige savršeno opisuju zašto je šik živeti u Parizu. Francuskinja ne bi otišla ni baget da kupi a da ne stavi karmin. To je grad koji ti daje motivaciju da uvek izgledaš reprezentativno, najviše u svim nijansama crne. Le Marais je moj omiljeni shopping distrikt u Parizu jer kombinuje high fashion radnje sa lokalnim pristupačnim dizajnerima. To je deo grada gde se najviše osećaš french i fashionable istovremeno: prepun je šarmantnih malih ulica sa savršeno dekorisanim izlozima koji mame. Kad odem tamo, uglavnom potrošim više nego što sam planirala. Nedeljom obično sa mamom posetim Clignancourt market gde se može pronaći sve, od vintage nakita do art deco nameštaja. Možda čak može da ti se posreći pa da se sa Demi Moore boriš oko Louis XVI porcelanskog tanjira.

U Srbiji đavo nosi Zaru, a ti savršeno kombinuješ najnovije Louis Vuitton cipele sa Zarom i Mangom. Da li je to posebno umeće?

Tajna stila nije magija. Sve je u prepoznavanju kako kombinovati dizajnerske detalje i odabrati outfite da izgledaju šik. Ukoliko se u Zari kupi majica, džins i mala crna haljina to je odlična baza. Onda može da se uštedi pa da se potroši na statment komade kao što su tašne ili cipele koje će dodati taj haute sjaj outfitu.

Da li će 2017. godina biti kraj uticajnih Insta blogerki? Kakve fashion poruke šalješ preko društvenih mreža i koga pomno pratiš?

Insta blogging je najintenzivnija forma današnje modne inovativnosti. Žene iz celog sveta lako mogu da inspirišu jedna drugu preko Instagrama. Verujem da će se koncept Insta blogging dalje razvijati u nešto veće jer je svima lako dostupan preko društvenih mreža. Ali, i dalje mi je najveće zadovoljstvo da kupim modni magazin i prelistavam ga uz jutarnju kafu. Kad sam otvorila svoj Instagram nije mi bila namera da postanem modni bloger. Počela sam da postavljam slike iz svog svakodnevnog života koje su bile indirektno povezane sa modom preko mesta gde sam živela, studirala i putovala. Zapravo, to je moj lifestyle profil. Trudim se da fotografije koje postujem budu zabavne i inspirativne za moje pratioce, ali i za moju porodicu i prijatelje koji se često pojavljuju na mojim postovima, pa i za mene. Kad bih morala da stavim label na moj insta, pre bi bio lifestyle inspiracija nego bloger. Pratim Simihaze, songofstyle, yoyokulala, thelsd, coveteur, manrepeller.

Must have komadi sezone su...

Moj školski drug Nadine Ghosn dizajnirao je Shut up minđušu koju obožava Byoncé, a meni je to takođe omiljeni komad. Volim dugačke pantalone u kombinaciji sa ravnim Gucci papučama, Vans patikama ili zlatnim Balenciaga čizmicama.

Završila si modni dizajn na britanskom koledžu Central Saint Martins, kao i u Parizu na Parsonsu, kako je to izgledalo?

To su bile najdinamičnije i najuzbudljivije godine mog života. Iako sam konkurentski nastrojena, nisam očekivala takvo takmičenje na CSM i Parsonsu. Fokusirala sam se na to da dȃm poslednju kap energije da ga završim. 

Jesu li ti prestižni fakulteti uticali na tvoj stil? 

Na CSM sam si svoj učitelj i samostalno istražuješ svoj potencijal. Profesori su tu samo da te navode i iz tebe izvuku kreativnu realizaciju. Projekti nikada nisu bili striktno zadati, uvek je postojao deo koji naglašava da sve treba interpretirati na sopstveni način. Nijedna od ovih škola nije promenila moj lični stil. 

Kog fashion stručnjaka si imala priliku da slušaš uživo i koju modnu mantru je podelio sa vama?

Christian Louboutin ispričao nam je priču o nude boji koju nikada neću zaboraviti. Ali, šta je nude za ljude druge boje kože i rase? Ona nije ista za Afroamerikanca i Azijata. Ovo znanje stvarno je promenilo modnu industriju, a sve je počelo kada se Laboutin asistentkinja pobunila jer nije napravio cipelu koja će se slagati uz njenu tamnu kožu.  

Koji je tvoj omiljeni kreator, modni brend i mladi dizajner?

Alexandre Vauthier je moj omiljeni dizajner, a brend je Sacai. Roberta Einer novi je dizajner koji mi je zapao za oko, a takođe je završila Central Saint Martins i prikazala kolekciju na NYFW.  

Beograd je postao hot design district zona i mnogi ga porede sa Berlinom. Imaš li i ti takav utisak i postoji li neki ovdašnji dizajner čiji komad ponosno nosiš po svetskim metropolama?

Apsolutno se slažem. U pogledu mode, umetnosti i gastronomije, Beograd se zapanjujuće brzo razvija, najpre zahvaljujući talentovanim Srbima koji stoje iza umetničkog booma koji je nastao. Moj omiljeni srpski dizajner je Roksanda Ilinčić, njena odeća odiše savršenim arhitektonskim formama. Mogla bih da je nosim svaki dan.

Došlo je i do booma Instagram dizajnera u Srbiji...

Na Instagramu sam otkrila Mihano Momosu, volim njegove suknje od perja. George Styler verovatno je najkreativniji domaći dizajner, potpuno unikatan u predstavljanju etno tradicije. Tu je i Ivana Pilja koju obožavam jer je njen rad inspirisan Japanom.

Tekst: Ana Ostojić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/