Askot je zapravo selo stacionirano u britanskoj pokrajini Berkšir, najpoznatije je po svom čuvenom trkalištu čistokrvnih konja, a tradicija trka ovde se praktikuje još od davne 1711. godine. S obzirom da je ovo čuveno trkalište osnovala kraljica Ana, a da se nalazi nadomak kraljevske Windsor palate, te da su pobednici nagrađeni sa vrtoglavim novčanim iznosima, Askot je oduvek stecište elitnog društva.

Dame koje imaju priliku da prošetaju svoje toalete mahom su aristokratskog porekla ili dolaze iz krugova visokog društva.

Prvi dan i zvaničnu ceremoniju uvek otvara kraljevska porodica, koja na stadion tradicionalno dolazi u kočijama.

Tako je več na samom otvaranju Kate Middleton postavila visoke standarde po pitanju modne kombinacije sa neizbežnim šeširom.

Ipak, trećeg dana (predposlednjeg dana ovog prestižnog događaja koji nosi naziv "Lady's Day") travnjakom su prodefilovale najrazličitije moguće kreacije od kojih neke i te kako mogle stati u rang one koju je ponela vojvotkinja od Kembridža.

Kao i svake godine bila su tu i ona više nego maštovita izdanja, pomalo šokantna, ali opet vrlo originalna.

U nastavku pogledajte najlepše i najoriginalnije:

Na sledećoj stranici pogledajte preostala izdanja:

PageBreak

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/