ON JE 15. ŽRTVA TERORISTIČKOG NAPADA U BARSELONI: Policija je pronašla telo u automobilu, a onda je otkrivena jeziva istina!
Foto: Printscreen Tweet

naleteo na teroristu

ON JE 15. ŽRTVA TERORISTIČKOG NAPADA U BARSELONI: Policija je pronašla telo u automobilu, a onda je otkrivena jeziva istina!

Planeta -

Policija nastavlja potragu za 22-godišnjim Junesom Abujakubom, za kojeg veruje da je kombijem pregazio prolaznike na šetalištu La Rambla u četvrta.

Mediji navode da je posle napada peške pobegao pored lokalne pijace, i tada ubio 34-godišnjeg Španca kome je uzeo automobil i pobegao.

Španski mediji objavili su fotografije mladića u prugastoj majici kratkih rukava, dugim pantalonama sa sunčanim naočarima na očima kako ide pored pijace Bokeria, pored La Ramble.

Ti mediji navode da je posle gaženja prolaznika Abujakub zaustavio kombi i iskoristio paniku i izgubio se u masi ljudi prošao gradom do univerzitetske zone. Na parkiralištu je naišao na 34-godišnjeg Paua Pereza koji je parkirao svoj "ford fokus". Policija sumnja da ga je Aboujakub ubio nožem i pokušao da pobegne njegovim autom van grada.

Policija je posle gaženja na La Rambli postavila patrole u dugoj ulici Diagonal, koja prolazi gradom, kada je naišao "ford". Policija je nameravala da ga zaustavi, ali je on projurio povredivši jednog policajca dok je drugi zapucao na automobil. Posle otprilike 45 minuta automobil je otkriven 10 kilometara dalje u mestu Sant Just Desvern. U vozilu je, između sedišta pronađeno Perezovo telo.

Policija je prvo mislila da je ubijen policijskim mecima, ali je kasnije otkriveno da je ubijen hladnim oružjem i utvrđeno da je 34-godišnji Španac zapravo 15. žrtva napada u Kataloniji. Španski mediji objavili su da se Perez, koji se upravo uselio u novi stan sa svojom devojkom, javio roditeljima posle napada na Rambli da je dobro i da je na sigurnom, da bi ga po završetku razgpovoraAbujakub mučki ubio.

Ovaj diplomirani inženjer elektrotehnike inače iz Barcelone, živio je u 50-ak kilometara udaljenom gradu Vilafranca, a na mestu gde je ubijen obično je parkirao kad bi išao do Barselone, jer je bilo besplatno, a onda bi koristio javni prijevoz za kretanje po gradu.

Pošto je ubio Pereza, Abujakub je izašao iz auta i pričao mobilnim na arapskom jeziku, što je čuo jedan komšija iz obližnje zgrade. Policija istražuje da li je terorista imao pomagača, a ne isključuje se mogućnost da je prešao u susednu Francusku. Kada je policija pronašla "ford" prošla su dva sata pre nego što je izvučeno telo jer se proveravalo da li je u automobil postavljen eksploziv.

Junesova rodbina u Maroku rekla je agenciji Reuters da je tokom prošle godine počeo da se ponaša religiozno da je u svom rodnom mestu odbio da se rukuje sa ženama. Rodbina je bila šokirana i besna kada je u nedelju saznala da su 22-godišnji Junes, njegov brat i dva rođaka umešani u napad u Barseloni. Svi su oni poreklom iz marokanskog gradića Mrirta.

Abujakubov brat El Husein i rođaci Mohamed i Omar Hihami trojica su od petorice muškaraca kojew je policija ubila tokom pokušaja napada u noći sa četvrtka na petak u Kambrilsu, gradiću udaljenom stotitnak kilometara južno od Barselone niz obalu. Junes se preselio u Španiju 1999., godinu dana posle svog oca Omara. Tada je imao tri godine. Omar radi u drvnoj industriji u Španiji, a prošle godine je radio u Francuskoj.

Junesova majka veruje da je njenog sina i ostale indoktrinirao Abdelbaki Es Satii, iman u katalonskom gradiću Ripolu. Satijev cimer je rekao kako je iman napustio stan dva dana pre napada. Policija ne isključuje mogućnost da je poginuo u eksploziji u kući u mestu Alkanar gde su pripremali eksplozivne naprave u noći sa srede na četvrtak.

"Ti mladići jedva da mogu da čitaju arapski", rekla je Fatima. "Što god da ih je promenilo dogodilo se u Evropi, a ne ovde".

Kurir.rs/Gardian

Foto printscreen tweet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kokeza se obogatio na grbači naroda, od aerodroma dobio 32,5 miliona!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track