HIT! STRUČNJAK ZA NUKLEARNU ENERGIJU: Maja Gojković izigravala Alberta Ajnštajna u Beču
Foto: Dragana Udovičić, Profimedia

Predsednica Skupštine govorila o nuklearnoj energiji

HIT! STRUČNJAK ZA NUKLEARNU ENERGIJU: Maja Gojković izigravala Alberta Ajnštajna u Beču

Politika -

Ona je precizirala i da je Srbija spremna da sprovede procedure za ratifikaciju Konvencije o nuklearnoj sigurnosti

Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije, sastala se s generalnim direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju Jukijem Amanom u Beču, a tokom sastanka razgovarali su o nuklearnoj sigurnosti.

Gojkovićeva, koja je predvodila delegaciju naše zemlje na zasedanju Generalne konferencije agencije, naglasila je značaj ulaska Srbije u Savet guvernera ove organizacije i izrazila uverenje da će članstvo naše zemlje u Savetu guvernera doprineti povećanju prepoznatljivosti Srbije u globalnim naporima održivog razvoja upotrebom nuklearne energije isključivo u miroljubive svrhe.

MAJA GOJKOVIĆ PRAVILA ATOMSKU BOMBU: Evo kako se pravila četnička NUKLEARKA!

Gojkovićeva je istakla da su nastojanja za unapređenje čitavog sistema u oblasti nuklearne sigurnosti i zaštite od jonizujućih zračenja, u koje Srbija kontinuirano ulaže, u potpunosti saglasna s procesom integracija u EU i usklađivanjem domaćeg zakonodavstva sa legislativom EU.

Ona je precizirala i da je Srbija spremna da sprovede procedure za ratifikaciju Konvencije o nuklearnoj sigurnosti i zajedničke konvencije o sigurnosti upravljanja isluženim gorivom i sigurnosti upravljanja radioaktivnim otpadom.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 24 ČASA STRAŽA ZA NIČIĆEVE LJUBIČICE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track