AMFILOHIJA ČEREČE ZBOG IZJAVE DA SU SRPKINJE VEĆI ZLOČINCI OD HITLERA: Dve Srbije ratuju zbog propovedi! Međutim hiljade BRANE MITROPOLITA SVIM SRCEM!
Foto: Profimedia

PODRŽAVETE LI GA ILI NE?

AMFILOHIJA ČEREČE ZBOG IZJAVE DA SU SRPKINJE VEĆI ZLOČINCI OD HITLERA: Dve Srbije ratuju zbog propovedi! Međutim hiljade BRANE MITROPOLITA SVIM SRCEM!

Žena -

"Srpkinje su postale majke čedomorke. One u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više dece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz i ovi koji su ovde na Kosovu i Metohiji. A hoćete da kao narod imamo blagoslov Božji", reči su Amfilohija, koje su u poslednjih nekoliko dana izazvale pravu buru u Srbiji.

Mitropolit Amfilohije poželeo je da pomogne natalitetu Srbije, ali su žene osule paljbu zbog ove izjave! Srbija je, međutim, podeljena zbog stava Amfilohija. Naime, mnogi misle da je stav mitropolita crnogorsko-primorskog na mestu, ali da se samo "nije dobro izrazio"...

foto: Profimedia

Javnost je burno reagovala na njegove reči, posebno žene koje smatraju da je ovakva izjava sramna.

"Da li je realno da je ovako nešto izjavio???", "Ovo je sramota! Crkvena lica se kupaju u zlatu... koliko samo naplaćuju venčanja, krštenja i ostalo... i koliko meni para ostaje? Kako da prehranim jadno dete?", "Bolje bi mu bilo da se bavi drugim temema, nek ostavi žene na miru!", "Hoće ti da mi hraniš decu? Ovo je rečnik mržnje"... samo su neki od komentara ogorčenih žena koji su se našli na društvenoj mreži Fejsbuk.

Njegove reči podržao je pevač Nikola Rokvić, a onda je nastao još veći haos. Narod se podelio, pa dok su se neki bunili i tvrdili da ne mogu da rađaju decu i prave siromaštvo, drugi su imali suprotno mišljenje.

Na tekst koji smo objavili na našem portalu o Nikoli i Amfilohiju, pristigao je ogroman broj komentara. Bilo je onih koji se ne slažu sa Amfilohijem, ali i onih koji su podržale njegove reči kao i objavu Nikole Rokvića.

Ovo su samo neki od komenatra:

"Bolje abortus nego da se prave socijalni slučajevi. Kod nas u zemlji zbog politike je takvo stanje da ljudi nemaju ni da jedu a ne da uzgajaju decu."

"Omogućite standard zenama i muskarcima pa ima da se radjaju a ne lupaju glavu gde da nadju posao a kad ga nadju to je privremeno i za minimalac. Dajte narodu ono sto zaradi ako vec radi i od toga da moze da zivi. Izgleda da trenutno samo politicari mogu da priuste decu"

"Da je tako, verovatno jeste, ali opet - svako ima pravo da bira hoće li ili neće, i sa kim će rađati decu."

foto: Printskrin Kurir

"Ali da je to što je rekao tačno, svakako jeste. Ali i pored toga, svako ima pravo na svoj izbor, i tako i treba da bude. Amfilohije voli da širi mržnju. Kakve veze ima deca su blago sa drugim problemima? Potrebno je saznati zašto žene abortiraju toliko, a posle toga je potrebno raditi na tome i sprečavati razne probleme. Njegove reči je prevelika uvreda!!!

"Tako je. U pravu je mitropolit Amfilohije a i ovaj mladi čovek, pevač ! Ti što su ih napal , samo da znaju; i da žive kao u Švici, isto bi radile. Ne radi se tu o novcu nego o odgovornosti obavezama... Ista priča je i u Nemačkoj !! Šta zbog posla, onda, šta će biti sa njenom linijom posle porođaja... i ostala zadovoljstva..."

"Nikola je apsolutno u pravu. A oni koji imaju izgovor za ne rađanja dece zbog siromaštva, a kako misle da će nam Bog pomoći ako ga i mi ne poštujemo! Narode okrenite se svojoj spasavajućoj veri."

foto: Printskrin Kurir

"Bravo Nikola... Žalimo se na nemaštinu, pa ko nam je kriv... Mi i samo mi, godinama unazad sami biramo na izborima one koje kasnije krivimo za standard, loš život i sve loše što nam se dešava... Odreknimo se skupih telefona, raznih TV paketa, paklice cigareta, kućnog ljubimca u stanu, smanjimo broj pari cipela sa 5 na 2 para itd.. Sasvim dovoljno za jedan novi ljudski život..."

"U potpunosti u pravu. Nemojte dozvoliti neželjene trudnoće. Znate da zatrudnite a ne znate da gajite, ma je l' da??? Dok pravite ne razmišljate a kada se desi, onda-nemaština. Danas makar nije teško paziti se."

"Niko to ne bi trebao da dozvoli, postoji toliko kontracepcije i prezervativa. U pravu je Amfilohije Radović."

"A da se možda malo više koristi zaštita tokom odnosa ne bi bilo ovoliko neželjenih trudnoća, a samim tim ni abortusa. Nama je uvek neko drugi kriv, a ni sami ne vodimo računa o nekim stvarima."

Видим сви безбожници скочише на изјаву митрополита Амфилохија Радовића, у којој велики борац и чувар православног и српског идентитета у мученој братској Црној Гори, каже да српкиње убијају више деце абортусом него Хитлер и Мусолини што су убили...Шта је ту нетачно? Шта је ту тако страшно сем саме истине коју је митрополит изрекао! Годишње у Србији се пријави преко 17 000 абортуса, а реалан број је много већи... Па рачунајте... Да ли вам смета истина или сте толико огрезли у гордости и веровању да је сва власт на друштвено прихватљивом, палом, јадном, малом, трулом, и комплетно посрнулом човеку, који једини на овој нашој прелепој планети Земљи убија свој плод, још док се није ни испилио... Изгледа да и пилићи имају више свести од ових посрнулих друштвено-европски коректних...

A post shared by Никола Роквић / Nikola Rokvic (@nikolarokvic) on

RZS je izneo podatke po kojima su riziku od siromaštva najizloženiji mladi od 18 do 24 godine (32,7 odsto), zatim mlađi od 18 godina (30,2 odsto), dok najnižu stopu rizika od siromašva ima populacija starija od 65 godina (19,1 odsto).

Prosto je i jednostavno - ti koji bi trebalo da rade na oporavku nataliteta grcaju u bedi. Grcaju i ostali, ali to za ovu temu nije važno. Dalje? Najveću stopu rizika od siromaštva imaju osobe koje žive u domaćinstvima koja čine dvoje odraslih s troje ili više izdržavane dece (49,8 odsto).

Kakvo je vaše mišljenje?

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Najmisterioznija osoba porodice Marjanović uskoro pred sudijom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track