UBISTVO FEDORA FRIMERMANA NA SPLAVU Prvooptuženi: Policajci su me ucenili! Lažno sam optužio druge za ubistvo
Foto: Privatna Arhiva, Dragana Udovičić

ŠOKANTNO: Optuženi za ubistvo Frimermana tvrdi

UBISTVO FEDORA FRIMERMANA NA SPLAVU Prvooptuženi: Policajci su me ucenili! Lažno sam optužio druge za ubistvo

Crna Hronika -

Prvooptuženi Denis Pavlov izjavio juče na sudu da su mu inspektori rekli da kaže kako je Negomir Urošević skakao po žrtvi koja je ubijena ispred splava „Saund“ 2013.

Denis Pavlov (42), prvooptuženi za teško ubistvo Fedora Frimermana u julu 2013. ispred splava „Saund“, šokirao je juče sve u sudnici kada je na početku ponovljenog suđenja izjavio da je tokom istrage i u prvom postupku lažno optužio dvojicu optuženih - Negomira Uroševića (28) i Dušana Davidovića (29).

Četvrti optuženi u ovom postupku je Dušan Mihajlović (41), kome se sudi za nasilničko ponašanje.

Ponovljeni postupak juče je posle nekoliko odlaganja konačno otpočeo, a već na samom početku reč je uzeo advokat Đorđe Kalanj, branilac optuženog Davidovića, i na zaprepašćenje svih rekao da je prvooptuženi Pavlov lažno optužio dvojicu optuženih, i da je to učinio u dogovoru sa beogradskom policijom.

Pristao zbog porodice

- Inspektori koji su radili na slučaju obećali su mu da će biti pušten iz zatvora za 15 dana ukoliko pred istražnim sudijom optuži samo Davidovića i Uroševića za zločin! Predlažem da se sasluša njegov tadašnji branilac Miloš Zeković - kazao je Kalanj.

Njegove reči ubrzo je potvrdio i sam Pavlov, rekavši da su ga „izdali prijatelji iz policije“.

- Poznajemo se iz škole u Kamenici. Rekli su mi da pred istražnim sudijom izjavim kako se Negomir meni hvalio rečima: „Je l‘ si video kako sam mu skakao po grudima“. Prihvatio sam to jer imam porodicu. Kad su nas sprovodili na saslušanje, u marici sam bio s Mihajlovićem, koga nisam uspeo da ubedim da istu priču i on ponovi - kazao je Pavlov, dok su advokati ocenili da je prekršen zakon jer su dvojica osumnjičenih voženi zajedno u istoj marici na saslušanje.

Svi negirali krivicu

Potom su trojica preostalih negirali umešanost u ubistvo. Urošević je izjavio da „nikad nije skakao po Fedoru, niti da se bilo kome hvalio“, dok se Davidović branio tvrdnjama da je tukao samo Fedorovog druga Milana Modrinića!

- Bio sam isprovociran i to sam priznao. Fedora nisam ni mogao da udarim jer sam sa strane tukao Modrinića. Da sam ubica, dao bih se u bekstvo, ne bih se sam prijavio policiji - kazao je Davidović. Četvrtooptuženi Mihajlović takođe je negirao odgovornost i istakao da nikada nije video Uroševića kako skače po žrtvi.

Filip Čolović, foto: Damir Dervišagić

Advokati optuženih juče su osporili navode optužnice da je u pitanju bilo teško ubistvo, tražeći da se delo prekvalifikuje u smrt u tuči. Potom su zatražili da se ponovo saslušaju svi svedoci, što je sud odbio.

Kurir je juče zatražio komentar MUP povodom izjave Denisa Pavlova, ali nikakav odgovor nismo dobili.

Filip Čolović očajan

BRATU UKINUT STATUS OŠTEĆENOG

Sudija Višeg suda Bojan Mišić kazao je juče da Fedorov polubrat po majci Filip Čolović više ne može da ima status oštećenog u postupku jer mu nije najbliži krvni srodnik, kao i da u trenutku smrti nisu živeli zajedno.

- Živeli smo do 2012. Ukoliko ja nemam taj status, ne znam ko će. Majka mi je umrla sa Fedorovim imenom na usnama. Ceo ovaj postupak, kome se ne nazire kraj, strahovito utiče na mene i moju maloletnu decu - kazao je kratko Čolović pred sudom, negodujući zbog predloga optuženih da se ponovo saslušavaju svedoci i izvode nova veštačenja.

Kurir / Ivan Milićević

Foto: Dragana Udovičić, Privatna arhiva, Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track