JOKIĆ PROPO: Denver uspeo nemoguće, izgubio od jednog od najgorih timova u NBA i plej of šanse sveo na teoriju! (VIDEO)
Foto: AP

težak poraz

JOKIĆ PROPO: Denver uspeo nemoguće, izgubio od jednog od najgorih timova u NBA i plej of šanse sveo na teoriju! (VIDEO)

Nikola je samo statistički odigrao solidnu utakmicu. Dešavanja na parketu svedoče drugačije

Objavljeno: 10:04h

Navijati za Denver Nagets u sezoni 2017/18. posebna je vrsta mazohizma. Kako se sezona bliži kraju, a plej of drugu godinu zaredom izmiče ekipi Nikole Jokića, postaje sve bolnije gledati agoniju "Grumenja".

U utakmici koju su jednostavno morali da dobiju, Nagetsi su uspeli ono što je malo kome ove sezone pošlo za rukom: izgubili su od jednog od najgorih timova NBA lige, Memfis Grizlisa. Konačan rezultat: 101:94 za domaćina iz meke bluza i džeza.

I odmah ćemo reći ono što vam se neće dopasti: dobar deo odgovornosti za ovaj poraz ide na dušu srpskog asa. Imao je Jokić, doduše, 17 poena i 12 skokova, ali i svega 2 asistencije, što vam govori ponešto o tome kako je odigrao.

U prvom poluvremenu pristojno: 15 poena, šut 5 od 8.

Do kraja utakmice Jokić je pogodio svega dva slobodna bacanja, sve ostalo je promašio - pet šuteva za dva poena i dve trojke.

Nije se Jokić, rečnikom i govorom tela Novaka Đokovića iz mečeva kad mu ne ide, "udobno osećao na terenu", a ni ostatak Denvera se nije potrudio da ga rastereti.

U žestokoj konkurenciji najgoreg na terenu titulu je sinoć poneo Vil Barton neverovatnom serijom gluposti, izgubljenih lopti, nebuloznih srljanja u reket i promašenih otvorenih šuteva. Barton je na kraju nekako skrpio 8 poena (šut 3 od 12, uz 4 izgubljene lopte).

Ništa bolji nije bio na Džamal Mari, koji je dao 16 koševa, uz katastrofu od šuta 5 od 18. Povremene znake života u drugom poluvremenu davao je 30 miliona evra po sezoni vredni Pol Milsap (12 poena, 7 skokova, 3 od 9 iz polja), Trej Lajls je bio solidan s 12, kao i Vilson Čendler s 10 poena, koliko je imao jedini raspoloženi u redovima Denvera, veteran Devin Heris, čijih je 8 vezanih poena u poslednjoj četvrtini Nagetsima donelo izjednačenje.

Ali, onda su Barton i Mari uzeli stvar u svoje ruke, a zdušno im je pomagao i Jokić i šanse Denvera da se konačno nađu u plej ofu otišle su u vetar. Jer, ako gubite od Memfisa, čemu se nadati u sledećih 6 vezanih utakmica u gostima, najpre u Majamiju, a zatim u Čikagu (jedina potencijalno sigurna pobeda, mada s ovim timom i ovim trenerom ništa nije sigurno), Vašingtonu, Filadelfiji, Torontu i Oklahomi, sve odreda plej of timovima?

Denver tako nije uspeo da iskoristi poraz Nju Orleansa kod kuće od Hjustona, dok iznenađenje nisu dozvolili u poslednje vreme bledi San Antonio, odnosno zahuktala Juta. Imao je Džez, doduše, neizvestan čitav meč protiv Sakramenta, voleli bismo da kažemo zahvaljujući dobroj igri Bogdana Bogdanovića, ali je na kraju ipak bilo 103:97 za Jutu.

Bogi je uspeo da postigne 12 poena, uz dosta loš šut: 5 od 17, 2 od 3 za trojku. Imao je srpski as pokušaj za izjednačenje 30 sekundi pre kraja na 96:94 za Jutu, ali ga je izblokirao Rudi Gober.

U Sakramentu jedini vredan pomena Badi "Bakets" Hild s 23 poena.

Naš treći igrač sinoć na NBA parketima, Nemanja Bjelica, upisao je 7 poena i 8 skokova u porazu od San Antonija 117:101.

L.A. Klipersi Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića sinoć su odmarali.

Suma sumarum, Denver je trenutno deseti u trci za plej of, s 38 pobeda i 32 poraza. Ispred, na devetom mestu, nalaze se Klipersi sa skorom 37:31, a iznad crte situacija je sledeća:

8. Nju Orleans 39:30

7. San Antonio 40:30

6. Minesota 40:30

5. Juta 40:30

4. Oklahoma 42:39

Bonus video:

CRNO-BELA ŽURKA U BANJI KOVILJAČI: Slavlje košarkašica Partizana sa Grobarima posle osvajanja Kupa Milan Ciga Vasojević

(S. M. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.