Završena afera ČUPANJE GRKLJANA: Bogdan Laban se se nagodio sa tužilaštvom, evo ŠTA MORA DA URADI!
Laban neće biti krivično gonjen, Foto: Youtube printscreen

može mu se

Završena afera ČUPANJE GRKLJANA: Bogdan Laban se se nagodio sa tužilaštvom, evo ŠTA MORA DA URADI!

Osnovno javno tužilaštvo u Subotici, odlučilo je da primeni oportunitet i naloži Labanu da uplati 100.000 dinara u humanitarne svrhe

Objavljeno:

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban neće biti krivično gonjen za ugrožavanje sigurnosti Vladimira Polovine, profesora Građevinskog fakulteta u Beogradu, odnosno zato što mu je 26. avgusta uputio niz pretnji i uvreda, među kojima i onu da će mu „iščupati grkljan”, saznaje „Politika”.

Umesto krivičnog postupka, Osnovno javno tužilaštvo u Subotici, odlučilo je da primeni oportunitet i naloži Labanu da uplati 100.000 dinara u humanitarne svrhe.

Nadležno tužilaštvo je 20. oktobra prošle godine donelo naredbu kojom je Labanu naloženo da uplati 100.000 dinara na budžetski račun. Pošto je on svoju obavezu ispunio 28. novembra prošle godine, Osnovno tužilaštvo u Subotici donelo je odluku da odbaci krivičnu prijavu koju je protiv Labana podneo Polovina – rečeno je za "Politiku" u Osnovnom tužilaštvu u Subotici.

Za detalje verbalnog sukoba između gradonačelnika i asistenta na građevinskom fakultetu javnost je saznala krajem avgusta prošle godine kada su pojedini mediji objavili audio-zapis na kojem se čuje kako Laban preti Polovini da će mu „iščupati grkljan” i upućuje mu niz psovki. Na snimku se u jednom trenutku čuje i zvuk poput lupanja šamara.

Incident se dogodio u pivnici u hotelu „Galerija” u Subotici. Povod za „sastanak” Labana i Polovine, kako se nezvanično čulo posle incidenta, bili su plakati kojima je bio oblepljen grad i na kojima je pisalo „Bogdane, Bog je ljut”. Na objavljenom audio-snimku verbalnog incidenta između gradonačelnika i asistenta, čuje se kako Laban optužuje Polovinu da je on lepio plakate.

Porodica Polovina je, nekoliko dana pošto je audio-snimak dospeo u javnost, izdala saopštenje u kojem se navodi da je Vladimir Polovina pretučen naočigled nekoliko svedoka i u prisustvu gradonačelnika Bogdana Labana.

Gradonačelnik Subotice, član Srpske napredne stranke, priznao je na konferenciji za novinare koju je održao povodom incidenta da je nepobitna njegova odgovornost. Obraćajući se javnosti, Laban je kazao da je iako je reč o privatnom razgovoru, koristio teške i neprimerene reči zbog kojih se izvinjava subotičkoj i srpskoj javnosti, ali i da je žrtva mafijaške klopke i izrežiranog slučaja. Gradonačelnik Subotice dodao je da će stranka odlučiti o tome šta će dalje biti sa njim.

Javni tužilac može da primeni princip oportuniteta (da odloži krivično gonjenje) za krivična dela za koja je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina, ako osumnjičeni prihvati jednu ili više od taksativno nabrojanih obaveza predviđenih članom 283. Zakonika o krivičnom postupku.

Bonus video:

Dragan Đilas, intervju

(Espreso.co.rs / Subotica.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.