JOKAN POSLE ULASKA U PREMIJER LIGU I PISANJA ISTORIJE: Svet pamti samo pobednike!
Foto: Reuters

Čovek koji je rešio stvar!

JOKAN POSLE ULASKA U PREMIJER LIGU I PISANJA ISTORIJE: Svet pamti samo pobednike!

Jokanović je svestan da njegovi igrači nisu navikli da igraju pred 85.000 navijača i ovako važne utakmice, ali su pokazali čvrstinu

Objavljeno: 10:12h

Fulam je pobedio Aston VIlu na Vembliju 1:0 i plasirao se u Premijer ligu zajedno sa Vulverhemptonom i Kardifom.

- Uzbuđen sam, veliko dostignuće za nas, za ove navijače. Igranjem na ovom stadionu smo pokazali da možemo da sledimo stil koji su praktikovali u prthodne dve godine i to nas čini ponosnim - izjavio je posle utakmice Jokanović. Na pitanje da li može da uporedi ovaj plasman u PL sa onim pre tri godine kada je do najvišeg ranga odveo ekipu Votforda, Jokanović je napomenuo da su ove sezone trebali da uđu direktno i preskoče plej-of. Fulam je u poslednjem kolu imao šansu, ali je poražen od Birmingema 3:1 pa je Kardif ostao drugi. - Da budem iskren, bilo bi mi draže da smo ranije osigurali ulazak u Premijer ligu, ali proći u viši rang pred 85.000 ljudi je jedinstveno iskustvo. Moram da budem zadovoljan onim što je tim pokazao i kako smo igrali fudbal - rekao je Jokanović i dodao - Napravili smo jedan fantastičan '"kambek" posle prvog dela sezone.

Fulam je u poswlednjim minutima zimskog transfer roka doveo Aleksandra Mitrovića, koji je po svaku cenu želeo da ode iz Njukasla zbog toga što nikako nije mogao da dobije minute čak iako je davao golove. - Ne znam da li da objašnjavam. Na kraju je taj igrač imao ogroman uticaj na našu igru, ne samo zato što je dao 12 golova. Uradio je mnogo bitnih stvari tokom treninga i utakmica i zadovoljni smo njime i onim što nam je doneo - objasnio je Jokanović koji će uskoro početi sa pripremama za narednu sezonu, ali nije želeo da odgovori hoće li trajnije obavezati Mitrovića. Jokanović je svestan da njegovi igrači nisu navikli da igraju pred 85.000 navijača i ovako važne utakmice, ali su pokazali čvrstinu. - Svi se bore za taj izazov. Svi hoćemo da igramo na ovom mestu. Svi pamte samo pobednike, tako kažu ovde i ja sam spreman na taj korak. Verujem u ljude sa kojima radim i na kraju, ispred nas je zanimljiv izazov - ističe srpski stručnjak.

BONUS VIDEO: Joga Bonito urednika fotografije Espresa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.