VELIKO SPREMANJE U CEDEVITI: Raskinuti ugovori sa Magetom i Agilarom, a dovode se dva domaća košarkaša
Marko Banić novi je igrač Cedevite, Foto: Saša Pavlić Koky

ČISTKA U ZAGREBU

VELIKO SPREMANJE U CEDEVITI: Raskinuti ugovori sa Magetom i Agilarom, a dovode se dva domaća košarkaša

Dovedeni su Marko Banić i Jakov Mustapić

Objavljeno: 16:14h

Košarkaški klub Cedevita raskinuo je ugovore sa Džošom Magetom i Pablom Agilarom i na njihova mesta dovedeni Marko Banić i Jakov Mustapić.

Klub se Magetu i Agilaru zahvalio na "trudu i angažmanu" i poželeo im uspeh u nastavku karijere.

- Na njihove pozicije dovodimo dva domaća igrača, Jakova Mustapića i Marka Banića. Sretni smo da dvojac postaje deo naše ekipe, verujem da ćemo zajedno napraviti dalji iskorak i da će se brzo uklopiti - rekao je Veljko Mršić, sportski direktor Cedevite.

Zagrepčanin Jakov Mustapić je u mlađim kategorijama igrao u Cedeviti. U sezoni 2011/12 upisao je nastupe za seniore Cedevite u ABA ligi i nacionalnom prvenstvu, a potom je igrao za Zabok i Kvarner 2010. U sezoni 2013/14 opet je igrao za Cedevitu, nakon čega je nastupao za Split, Džoli, Osijek i Miasto Škla Krosno.

Zadranin Marko Banić je igrač koji je u evropskoj košarci napravio solidnu karijeru. Sve je započeo u Zadru, kasnije je prešao u španski Bilbao gde je proveo sedam sezona. Zatim je igrao za ruski Uniks iz Kazanja, španski Estudiantes, berlinsku Albu, a prošlu sezonu proveo je u Turskoj u dresu Karšjake.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.