Od sumornog ponedeljka do glamuroznog vikenda – Elle redakcija testirala je Philips Moisture Protect liniju tokom jedne nedelje i kreirala neodoljive lookove koje ćete želeti da kopirate svakog dana.

IVA PARAĐANIN, Elle Active urednica

Ponedeljkom se budim ranije kako bih u potpunosti bila spremna za nedelju koja sledi. Ovo podrazumeva ispijanje kafe od sat vremena, uz čitanje vesti, ali i brzinsko pranje i sušenje kose, jer ovo je dan za čistu kosu koja je kao i ja spremna za nove izazove. Posle pranja i kontempliranja u tuš kabini, ubrazavam tempo spremanja i Philips MoistureProtect fen sa snagom od 2300W mi u tome pomaže jer sušenje traje svega 5-10 minuta. Ovaj fen sadrži jone, što doprinosi da posle sušenja moja prirodno blago talasasta kosa izgleda sasvim okej, i da već imam frizuru za taj dan, bez dodatnih naporna. Dodatna pogodnost je usmerivač vazduha, koji vam pomaže da vaša kosa bude osušena baš kako ste zamislili.

Utorak je dan kada uglavnom imam ili neko snimanje, ili ga provodim na terenu interjvuišući sagovornice za sledeći broj koji pripremamo. Ovo za mene znači da bi i frizura trebalo da mi je oblikovana, stilizovana i spremna za susrete. Moj stil bih opisala kao neki effortless chic, te u skladu sa tim želim da izgleda i moja kosa. Ne volim stroge, previše uglađene frizure, već najviše volim kada imam talase koji deluju prirodno, ali opet su sređeni. Moje iskustvo sa frizerima pokazaće da je upravo ovo look koji se najteže dobija. Međutim, kada sam otkrila Philips MoistureProtect automatski uvijač, shvatila sam da te talase mogu i sama da napravim u kući, ili na brzinu u kancelariji dok se spremam za sastanak. Moja kosa je tanka, tako da joj ovakvo oblikovanje daje na potrebnom volumenu. Olakšavajuća okolnost je što vam sa ovim aparatom ne treba nikakvo predznanje sa baratanjem figarom ili presom, samo ubacite kosu unutra i on sam odradi svoj posao. Na kraju, dodam malo laka za kosu, kako bi frizura što duže trajala.

Ovi talasi su toliko postojani, da u sredu imam frizuru kao da sam tek izašla iz salona. S obzirom na količinu posla, ali i to što imam malu bebu kod kuće i nedovoljno vremena za sebe, ovo mi jako znači. Dovoljno je da se malo raščešljam i frizura je tu!

Četvrtak je dan za neobaveznu punđu na sred glave, ali tu je i petak i moja kosa je spremna za novo pranje i nove talase koji će tokom vikenda zablistati u punom sjaju!

ANA OSTOJIĆ, Elle Fashion editor

Nekoliko godina unazad borim se sa problematičnim nedostatkom kose koji zahteva pažljive tretmane, odabir odgovarajućeg fena, kao i pažljivo osmišljene frizure koje će prikriti, ali i naravno stilsko uklapanje uz moje dnevne outfite.

Iako uglavnom, mada iskrenije zvuči uvek, nosim crne outfite koji podrazumevaju mini kožne suknje i oversize blejzer, odabrala sam messy punđicu na vrhu glave sa rajfom kao idealan svakdonevni look. Pored toga što na taj način dopunjujem nonšalantno elegantni stil, savršeno mi odgovara ova frizura uz poslovne obaveze koji su čak u toku dana dijametralno suprotne. Od ponedeljka na foto-setu za najnoviju Elle naslovnicu, do kasnog poslovnog sastanka sa fotografom oko dogovaranja za naredno modno snimanje, ustaljena forma frizure koja uvek izgleda “namerno” neuredna, kreirana je uz Philips MoistureProtect fen za kosu. Otkada sam otkrila njegove adute koji podrazumevaju usklađivanje optimalne temperature, a istovremeno boostovanje sjaja i očuvanje prirodne strukture, mnogo mi je lakše pri samom feniranju. S obzirom na to da perem kosu na svaka dva dana, sreda je dan kada posle dva dana na terenu po outdoor lokacijama na red dolazi presek i pregled snimljenog materijala, kao i dan za sastanke sa Elle ekipom u redakciji. Pored ustaljenog formata punđice, u poslednje vreme namerno izbacim par pramenčića oko ušiju koji su sitan detalj promene iste frizure. Inače imam kovrdžavu kosu, te kada želim da postignem efekat ravne u tome mi pomaže i doprinosi Philips MoistureProtect pegla za kosu sa titanijumskim pločama koje pospešuju brzinu ravnjanja dlake. Takođe, poseduje i senzore za adaptaciju temperature koji su mi od posebnog značaja kako bih očuvala svoju problematičnu kosu. Po preporuci najistaknutijih frizera u regionu, dobila sam stručni savet da pažljivo koristim peglu za kosu, tako da je ovaj model idealan za efekat koji mi je neophodan.

Petak je već dan kada posle naporne i dinamične kreativne nedelje počinju tihe pripreme za vikend, pa i samo fashion snimanje bude u veseloj atmosferi koja najavljuje afterwork dešavanja uz šampanjac. Za ovu priliku svoju oštećenu kosu dopunjujem jednim umetkom od prirodne dlake kojom lako postižem dugačak ravan rep, ispravljen sa Philips MoistureProtect peglom. Ceo look dopunila sam crnom efektnom mašnom, crvenim karminom i jednim oversize belim mantilom kako bi Friday night ipak imao smisla od samih jutarnjih časova.

TATJANA SEDLAČEK, Elle Social Media Specialist

Svako jutro isti problem - kasnim na posao zato što ne stižem da osušim i opeglam svoju kosu. Sve se to promenilo od kada su u moje ruke dospeli fen i pegla za kosu Philips Prestige Pro koji su mi omogućili da svakog dana na brži i efikasniji način dobijem željenu frizuru.

Početak radne nedelje je svima težak, a pogotovu kada imate malo vremena da se spremite jer ste ipak odlučili da po ko zna koji put snoozujete svoj alaram. Navika mi je da ujutru perem kosu, kao i svakog ponedeljka to sam i učinila, koristeći Philips Prestige Profen za kosu koji mi je pomogao da je za kratko vreme osušim. Da bih je dovela do perfekcije koristila sam peglu iz iste Philips Prestige Pro linije. Iz razloga što imam kovrdžavu kosu, teško mi je da samo sa fenom postignem apsolutno ravan izgled kose.

Uglavnom drugi dan nakon pranja kose moja kosa je već masna, tako da mi je go-to frizura niska punđa, koja mi daje elegantan izgled potreban za poslovne sastanke, a opet odličan za druženje sa društvom nakon posla.

Već drugo pranje kose tokom nedelje mi je delovalo mnogo lakše, znala sam da me ne čeka sušenje kose u trajanju od pola sata, već da ću imati osušenu i ispeglanu kosu u kratkom roku, koja će mi pomoći da stignem da završim sve svoje obaveze na vreme.

Odlučila sam da isprobam neke nove frizure tokom sedmodnevnog korišćenja Philips Prestige Pro proizvoda. S obzirom na to da uvek nosim nisku punđu kada mi se kosa izmasti, odlučila sam da pustim dva pramena kose da mi padaju preko lica i dobila apsolutno novu prelepu frizuru za vikend izlazak sa prijateljima.

Kraj nedelje je uvek rezervisan za ležerni stil sa nisko vezanim repom koji mi dopušta da se odmaram u svom omiljenom kafeu dok ispijam nedeljnu kafu i spremam se za početak radne nedelje.  

Foto: Luka Bošković 
Frizura: Srđan Kolarević
Šminka: Marija Vasić, Milica Ilić  
Enterijer: BAAL Design