Kada govorimo o frizurama za vreme leta, najbitnija je kombinacija praktičnosti i lepote. Sigurni smo da sve dame koje imaju dugu kosu znaju koliko je naporno njeno održavanje tokom letnjeg perioda, ipak u pomoć pristižu vrući trendovi frizura za 2022.

Hoćete nam poverovati ako vam kažemo i da se jednostavno i lako stilizuju? Nastavite da skrolujete kako biste se uverili!

Konjski rep

Ko ne želi da podigne kosu tokom tropskih dana? Konjski rep dugo nije bio na radaru, ali ove sezone pravila igre se menjaju. Sve veći broj devojaka odlučuje se za ovu classy frizuru, a neretko je nose u paru sa dva izvučena pramena, što je vladavina Y2K trenda na delu. Mi konjski rep volimo pre svega zato što je jednostavan i praktičan.

Punđa

Ovo je još jedna praktična frizura koja se lako pravi, a najbolji deo priče je to što dobro funkcioniše sa svim dužinama kose. Sve što je potrebno jeste da kosu pokupite i da je potom umotate u punđu koju možete fiksirati običnom ili scrunchy gumicom, a dobra varijanta su i ukosnice. Svejedno je da li ćete poneti nisku punđu ili ćete je vezati na vrh glave, hoćete li zalizati kosu ili ćete se odlučiti za ležeran i razbarušeni look, punđa je ovog leta poželjana u svim svojim varijantama.

Baby braids

Ovo je definitivno frizura koju ove sezone najviše vole it devojke – od Hailey Bieber i Kendall Jenner do Tamare Kalinić i Xenije Adonts. Mini pletenice koje uokviriju lice oduzeće vam malo više vremena od ostalih frizura sa liste, a dobra strana je to što dobro funkcionišu sa kosom svih dužina, tekstura i gustina.

Šnala look

Trend plastičnih šnala vratio se 2020. na velika vrata, a po svemu sudeći, tu je da ostane. Nama je kosa pokupljena šnalom posebno draga opcija jer je u pitanju frizura koju možemo da napravimo bukvalno u hodu. Uostalom, ko još nije pokupio kosu dok šeta tokom tropskog dana ili dok sedi u kancelariji.

Polupokupljena kosa

Polupodignuta kosa ukrašena efektnom šnalom, mašnom ili scrunchy gumicom jedan je od najpoželjnijih retro trendova koje volimo ovog leta. Naravno, ako imate gustu kosu, ovo možda nije najbolje rešenje na plus 40, jer će vam sigurno biti vruće, ali je zato odlična opcija u klimatizovanim prostorima ili na plaži.