savet stručnjaka

DIJETA UZ KOJU JE CECA SMRŠALA 5 KILOGRAMA ZAČAS: Pomoću ovog jelovnika sada ima IZVAJANO TELO

Pevačica i u petoj deceniji ima devojačku kilažu - dve namirnice su ključne!

Fitnes & Nutricija
Autor:
DIJETA UZ KOJU JE CECA SMRŠALA 5 KILOGRAMA ZAČAS: Pomoću ovog jelovnika sada ima IZVAJANO TELO
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović već tri decenije je na sceni i otkako se pojavila postavlja trendove u svakom smisu. Njena izvajana figura joj je zaštitini znak, a iako je imala dva porođaja, nikada nije kuburila sa velikim viškom kilograma.

Sa druge strane, ne krije da obožava da jede razne specijalitete, pa je u jednom periodu "nabacila" oko pet kilograma viška.

- Nikada nisam imala problem sa kilažom, jer mi je genetika odlična. Međutim, pre izvesnog vremena počela sam da se gojim. Suočila sam se sama sa sobom i rekla sebi da želim, pre svega, zdravije da živim. Posetila sam sjajnu nutricionistkinju koju godinama znam preko zajedničkih prijatelja", kaže Ceca za "Informer hit".

Smatrala je da se zdravo hrani, a uz sve to je postila i svaki post. Ali, kako nije bila zadovoljna odrazom u ogledalu, želela je da napravi neke promene.

- Pošto obožavam meso i salatu, ishrana mi se bazira na tome - ističe Ceca.

I naglašava da joj njie bilo lako da se navikne na potpuno drugačiji režim ishrane.

- Prvih nedelju dana mi je bilo najteže, jer je veoma bitno u koliko sati jedem. Nije mi bilo lako da uskladim vreme za obroke sa svojim poslovnim obavezama. Između svakog oborka mora da prođe 3 do 4 sata. Ali, sada mi je mnogo lakše objašnjava Ceca i dodaje da između svakog obroka mora da prođe 3 do 4 sata - objašnjava pevačica.

Takođe, veliki je ljubitelj i slatkiša, a kada oseti potrebu za njima, obično se trudi da pojeden neku zdravu poslasticu.

- Kada mi se jede nešto slatko, pojedem, ali po recepturi nutricionistkinje. Verovali ili ne, postoji recept za zdravu nutelu i voćni puding. Takođe je važno biti umeren u svemu. I najvažnije pravilo je da ako jedna dan prekršite dijetu, sutradan se vratite starom režimu, a ne da se vodite izgovorom "od ponedeljka ću" - zaključila je.

1 / 9 Foto: ATA Images

Međutim, Ceca nije samo uvela promene kada je ishrana u pitanju, već je počela redovno i da trenira. Sada izgleda kao na početku karjere.

- Pošto ne volim da vežbam pronašla sam način da ostanem u kondiciji a da ne moram da ostavim dušu u teretani. Otkrila sam čari EMS vežbanja - obučete odelo kroz koje ide struja. Ti treninzi traju pola sata, radi - završava ova folk diva.

JELOVNIK CECE RAŽNATOVIĆ:

  • Doručak: ovsene pahuljice sa voćem i čija semenkama
  • Ručak: orada i zelena salata
  • Večera: potaž od bundeve

Zašto se ugojila pre 10 kilograma?

Liniju je dovela do savršenstva, a problem sa kilažom imala je tokom 2015. i 2016. godine kada se neočekivano ugojila oko 10 kilograma.

- Telo mi je signaliziralo da sa mnom nešto nije u redu, izgledalo je kao da sam se strašno ugojia, a uzrok je bio ženski hormonalni dizbalans - objasnila je Ceca jednom prilikom.

Čim je primetila simptome, odmah sam se obratila lekaru.

- Sve sam regulisala i nisam više oticala. To oticanje mi je bilo najveći problem. Kako sam sredila taj zdravstveni problem, meni se odjednom vratilo moje telo i svi su mi rekli da sam se prepolovila - objasnila je pevačica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs