SKOLE JE UBIO BADŽU: Žabac posle 20 godina obelodanio ŠOKANTAN razgovor sa Zoranom Uskokovićem, UBICOM ŽELJKA RAŽNATOVIĆA ARKANA!
Foto: EPA, Privatna arhiva

Šef Miljakovačkog klana likvidirao zamenika ministra policije

SKOLE JE UBIO BADŽU: Žabac posle 20 godina obelodanio ŠOKANTAN razgovor sa Zoranom Uskokovićem, UBICOM ŽELJKA RAŽNATOVIĆA ARKANA!

Crna Hronika -

Zoran Uskoković Skole stoji iza ubistva nekadašnjeg zamenika ministra unutrašnjih poslova Radovana Stojičića Badže, tvrdi Nebojša Tubić Žabac, novosadski kontroverzni biznismen. Stojičić je, podsetimo, ubijen pre 21 godinu, u noći između 9. i 10. aprila 1997, u restoranu „Mama mia“. Tada je bio vršilac dužnosti ministra srpske policije!

Iako se čitave dve decenije priča da je Stojičić ubijen zbog umešanosti u trgovinu cigaretama, sada je Tubić bacio potpuno novo svetlo, odnosno otkrio šta je Skole, tadašnji vođa miljakovačkog kriminalnog klana, ispričao posle atentata na Badžu u Beogradu.

foto: Youtube Printscreen

Sem toga Tubuć je ispričao nekoliko dosad nepoznatih anegdota o poznanstvu sa Stojičićem. Jednom prilikom, na Kopaoniku, Stojičić umalo nije uhapsio Žapca...

- Dva moja drugara iz Bačke Palanke Arsić i Jović su bili u specijalnim jedinicama, a onda su dali otkaz kad im je plata bila 5 maraka i došli su da rade kod mene. Jednom se Badža nakostrešio, zove on mene i kaže: “Znaš li da si ti državni neprijatelj broj 1? Znaš ti koliko košta školovanje jednog specijalca? Od 200 do 300 hiljada maraka! I šta misliš zašto država njih školuje i daje te pare? Da bi oni vratili posle taj dug državi. A ti si se našao pametan da uzmeš gotov proizvod! Znači mi smo budale, a ti si frajer?” Tad je on pokušao da me strpa u zatvor.

Evo kako smo izgladili odnose. Na Kopaoniku bio njegov sin Vojkan. Izbije neka tuča i ja skočim za Vojkana. Badža je odmah čuo za to i poslao ekipu specijalaca na Kopaonik helikopterom koji su prebili te momke što su napali Vojkana. Krenu oni i meni da stave lisice, a skoči Vojkan: “Ne Žabu, on me je branio!” Pokloni tu Vojkan mobilne telefone meni i mom drugu Joviću, to su bili oni telefoni od Karića gde smo mogli da telefoniramo koliko hoćemo, a ništa nismo plaćali. Posle je Vojkan stalno dolazio kod mene u diskoteku – ispričao je Nebojša Tubić Žabac za Balkan Info.

foto: Privatna Arhiva

Zatim se osvrnuo na poznanstvo sa Skoletom. Uskoković se, posle likvidacije Badže pohvalio pred bliskim prijateljima...

- Ja sam bio dobar sa Skoletom, a on nije voleo Badžu. Kao mladi su zajedno trenirali džudo. Badža je njega tad optužio da on krade njima pare iz svlačionice. Skole je posle govorio: “Osvetiću mu se za ono što me je ponižavao kad smo bili mladi.” Kad su odrasli još više su se zamrzeli jer je jedan postao uticajan policajac, a drugi veliki kriminalac. Meni je bilo najčudnije, kad je Badža ubijen, dolazi Skole i kaže: “Jesam ti rekao da ću mu doći glave?! Ja sam to završio.” Ja se pitam da l je moguće da tako uđe neko u Mama Miu koja se nalazi u blizini Badžine kancelarije gde je puno policije, da ubije zamenika ministra policije i odšeta normalno i da se ne sazna ko je to bio. I da, ono što je najčudnije, ne uzme onu torbu sa parama. Tako da je moguće da je Skole to uradio jer je imao jaku ekipu. Kažu da je Badža ubijen zbog cigara, a pored njega su našli torbu u kojoj je bilo bar pola miliona maraka – ispričao je Žabac.

Istina, malo je verovatno da bi Uskoković smeo da digne ruku na zamenika ministra policije, ali u svakom slučaju mu je imponovalo da se pohvali pred prijateljima.

foto: Privatna Arhiva

- Skole je imao je ekipu od 10 klinaca koji su otimali mercedese 124. Onda nađu ko je vlasnik, zovu telefonom i 3000 maraka je bilo vraćanje auta. Zamisli, svaki dan ukradu po 10 auta, to je 30000 maraka, to je million maraka mesečno i to u ono vreme devedesetih. Skole je bio pun para - ispričao je Žabac kod Teše Tešanovića.

- Zemunski klan posle otmica je otišao u Francusku da se zezaju, trošili pare od otmica. Kad su se vratili bili su pohapšeni. Čume se družio sa ljudima bliskim vlasti, i sa svom elitom iz policije i Zemunci utripuju da ih je Čume izdao i odluče da ubiju Čumeta. Kaže meni Legija: “Gde je ona pičketina Čume, je l' dolazio ovde? Navuci ga da dođe ovde, dobićeš 500 hiljada.” Kažem ja: “Čega 500 hiljada? Alo nisam ja cinkaroš, Čume je moj drug i do juče je bio vaš.”

Krenuli su u akciju, prvo su hteli da ga ubiju u Zemun polju, ubili su mu telohranitelja. Posle Legija i Rambo, koji je bio najbolji miner, odu i miniraju Čumetovu firmu Difens roud i raznesu mu mašine koje je uzeo na lizing. Čume je posle toga pobegao. Jedno vreme se krio u Zagrebu kod našeg zajedničkog drugara. Ja sam to znao, ali nisam hteo da kažem ovima. Ali su mu bili za petama, pa je pobegao u Tursku. Bio je uvek za korak ispred njih, ali da je potrajalo stigli bi ga.

foto: FOTO DADO ĐILAS

Čume je bio gospodin za njih. Duća je došao iz sela kod Medveđe, bio običan fudbaler i pored Čumeta zaradio pare, a kad se udružio sa Legijom dobio je jaka leđa što se tiče policije i DB-a, što mu je omogućilo da preraste Čumeta. Do tada su otimali auta i švercovali. Kum i Duća su bili obični klošari, ukradu kola pa vrate za pare - ispričao je Nebojša Tubić Žabac.

Zoran Uskoković Skole je, podsetimo, jedan od glavnih organizatora ubistva šefa srpskog podzemlja Željka Ražnatovića Arkana, 15. januata 2000. godine u hotelu Interkontinental u Beogradu.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NOVI EKSKLUZIVNI SNIMCI IZ ŠILEROVE: Ovaj automobil su zemunci koristili za likvidacije, a u tajnim prostorijama su krili otete ljude! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track