U 99 NAJBOLJIH U SRBIJI: Turistička organizacija Čačak nagrađena u kategoriji turistički i informativni centri
Grad Čačak, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

čačak ekometropola

U 99 NAJBOLJIH U SRBIJI: Turistička organizacija Čačak nagrađena u kategoriji turistički i informativni centri

Ovčarsko-kablarska klisura osvojila je priznanje u kategoriji – muzeji, kulturno- istorijski spomenici, manifestacije i prirodne atrakcije

Objavljeno: 14:30h

U amfiteatru Visoke turističke škole strukovnih studija u Beogradu, 25. aprila, dodeljeni su sertifikati i priznanja najuspešnijim organizacijama, ustanovama, privrednim subjektima, predstavnicima turističkog i ugostiteljskog sektora, u okviru projekta “99 Najboljih u Srbiji”.

Projekat je pokrenulo i organizovalo Udruženje za razvoj turizma i ekologiju „Srbija koju volim“, a akciju je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Beograda, Visoka turistička škola strukovnih studija iz Beograda, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta iz Novog Sada – Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Fakultet za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke Banje, Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede Srbije (HORES), YUTA, kao i veliki broj medijskih kuća. Sertifikati “Najboljih 99 u Srbiji” dodeljeni su u sledećim kategorijama:

-turistička mesta, turistički centri i informativni centri;

-seoska domaćinstva, salaši;

-restorani sa tradicionalnom kuhinjom;

-vinski centri i podrumi, točionice rakija i festivali;

-turističke agencije koje se bave receptivnim turizmom;

-muzeji, kulturno istorijski spomenici, manifestacije i prirodne atrakcije;

-hoteli moteli i banje.

Turistička organizacija Čačka osvojila je priznanje u kategoriji – turistički centri i informativni centri

Ovčarsko-kablarska klisura osvojila je priznanje u kategoriji – muzeji, kulturno- istorijski spomenici, manifestacije i prirodne atrakcije

Hotelu “Beograd” – Čačak priznanje je dodeljeno u kategoriji – hoteli, moteli i banje

Žiri je u saradnji sa partnerima, turističkim fakultetima i Visokom turističkom školom strukovnih studija, obišao kandidate koji su konkurisali za dobijanje sertifikata. Na kraju, ocenili su i izabrali “99 Najboljih u Srbiji”, a priznanja koja su dodeljena u navedenim kategorijama, predstavljaju dodatni podstrek za razvoj turizma i promociju turističke ponude grada Čačka.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Čačak - Ekometropola" podržanog od strane Opštine Čačak. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bonus video:

Najlepše bašte Srbije 2014: vrt u kojem vladaju hortenzije porodice Ćurčić u Čačku

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.