KORIDOR 10 NA OVOM MESTU MORA PONOVO DA SE RADI! Stručnjaci smatraju da je propao zbog OVOG PROPUSTA!
U Koridorima Srbije dodaju da će ponovnu izgradnju platiti izvođač radova - grčka firma Terna!, Foto: Printscreen / Youtube

PUKLO!

KORIDOR 10 NA OVOM MESTU MORA PONOVO DA SE RADI! Stručnjaci smatraju da je propao zbog OVOG PROPUSTA!

Popucali, pa krpljeni auto-put na deonici Koridora 10 kod Proseka, na putu od Niša ka Pirotu, kako kažu u Koridorima Srbije moraće ponovo da se gradi. Izvori Južnih vesti smatraju da je saobraćajnica popucala zbog sumnjive asfaltne podloge, koja je netestirana i lošeg kvaliteta

Objavljeno:

Deonica auto-puta Bancarevo - Prosek, koja još nije ni puštena za saobraćaj a znatno je oštećena, kako kažu u Koridorima Srbije, oštećena je još juna 2018. godine. Taj deo Koridora 10, između železničkog i mosta na Nišavi, u dužini od 150 m mora ponovo da se gradi.

U Koridorima Srbije dodaju da će ponovnu izgradnju platiti izvođač radova - grčka firma Terna.

Izvođač je, posle opsežnih istražnih radova, koje je sproveo u njegovo ime Institut za puteve a.d. Beograd, 30. novembra 2018. godine poslao 3 predloga za sanaciju. Posle izvršene analize svih predloga, 27. decembra 2018. godine su nadzorni organ i Koridori Srbije dali instrukciju da se izvrši zamena celokupnog nasipa i urade ponovo svi slojevi kolovozne konstrukcije, kada to dozvole vremenski uslov - navode u Koridorima.

U ovom javnom preduzeću dodaju da ti radovi neće usloviti produžetak roka za puštanje ove deonice za saobraćaj. Koji je rok, međutim, ne pominju, a na tabli na mestu gde je "novi" put oštećen piše 2016. godina.

Razloz pucanja asfalta je loša podloga?

Građevinari koji rade na Koridoru 10, a koji su želeli da ostanu anonimni, kažu da je najverovatniji razlog za propadanje asfalta na još neotvorenoj deonici auto-puta loša podloga. Novinarima je zabranjen pristup, ali oni svedoče da se u kišnim periodima kamen koji koriste za podlogu pretvara u blato. Kamen, tvrde, dovozi se iz nekih od brojnih kamenoloma oko Bele Palanke.

Dovozi se neatestirano kamenje, koje se iskopava iza tunela “Bancarevo”. Ono je lošeg kvaliteta i koristi se bez ikakve provere. Čim padne kiša ono se pretvara u blato i zbog njega i puca auto-put - navode izvori.

Podsetimo, na samom ulazu na deonicu budućeg Koridora 10 od Niša ka Pirotu, koja još nije ni otvorena, asfalt je popucao, pa krpljen. Na saobraćajnici su sada radnici koji ispituju tlo i saniraju rupe, ali i predstavnici izvođača koji brane pristup i fotografisanje.

Ovaj deo puta zvanično je završen još 2016. godine, ali njime ne prolaze vozila jer nisu završeni planirani tuneli. Te godine ga je "svečano" obilazio i predsednik, a tada premijer Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

BONUS VIDEO:

E TO SE ZOVE LUDA SREĆA! Žena podletela pod kamion, a točak joj došao na centimetar od glave!

(Espreso.co.rs / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.