Probajte

KAKO IZGLEČITI HELIKO BAKTERIJU: Evo šta sve može pomoći

Pored savremene medicine, u lečenju ove bakterije mogu nam pomoći i prirodni lekovi koji nam daju odličan rezultat

Medicina
18:17h Autor:
KAKO IZGLEČITI HELIKO BAKTERIJU: Evo šta sve može pomoći
Foto: Shutterstock

Heliko bakterija (helicobacter pylori) je gama negativna bakterija, koja ima oblik spirale. Širi infekciju u želucu i dvanaestopalačnom crevu. Mnoge bolesti ovih organa tesno su povezane sa prisustvom bakterije u organizmu. Konsultujući se sa lekarima, dobićemo adekvatno lečenje.

Za lečenje heliko bakterije propisuju se specijalni antibiotici i probiotici. Tretman lečenja traje oko dve nedelje.

Pored savremene medicine, u lečenju ove bakterije, veruje se da mogu pomoći i prirodni preparati. Pre nego što počnete tretman na prirodan način, morate odrediti kiselost želudačnog soka.

Veruje se da sok od kupusa može imati blagotvorna dejstva

Iscediti sok iz manje glavice kupusa. Konzumirati po pola čaše sat vremena pre obroka. Sok od kupusa je pogodan za obnavljanje tkiva.

U oba slučaja (kod povišene ili snižene kiselosti ) napravite smesu, koja odlično štiti želudac i umanjuje bolove.

Uzmite po 1 kašiku meda, maslaca, kakao praha, pasjakovine, ulja i 1 jaje. Sve dobro promešajte. Uzimati po 1 kašiku pre jela, 3 puta dnevno. Čuvati smesu u frižideru.

Dakle, kupus, odnosno sok od kupusa, može biti koristan u tretiranju infekcije H. pylori bakterijom i čireva na želucu. Ipak, ne postoji dovoljno naučnih dokaza koji bi potvrdili da konzumiranje ovog povrća može zameniti medicinski tretman.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs