ZASTRAŠUJUĆA KAZNA ZA INCIDENT SLIČAN MITROVIĆEVOM: Englezi su BRUTALNI, ovo su najstrože sankcije koje se pamte!
Paolo Di Kanio gura Pola Alkoka/Aleksandar Mitrović u sukobu sa Krisom Kavanom, Foto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia, Printscreen/Sky 2

nemilosrdno

ZASTRAŠUJUĆA KAZNA ZA INCIDENT SLIČAN MITROVIĆEVOM: Englezi su BRUTALNI, ovo su najstrože sankcije koje se pamte!

Podsetimo se nekih od najvećih kazni u engleskom fudbalu

Objavljeno:

Najbolji strelac u istoriji Fulama i fudbalske reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović proživljava teške dane svoje karijere.

Tim sa "Krejven kotidža" igra i više nego zadovoljavajuću sezonu u Premijer ligi, ali su doživeli potpuni brodolom tokom četvrtfinala FA kupa sa Mančester junajtedom u kome su poraženi sa 3:1.

Mitrović jeste bio strelac vodećeg pogotka, ali onda je sve krenulo nizbrdo...

Temperamentni Srbin je odgurnuo sudiju nakon što je dosudio penal za Junajted, a epilog svega je bio crveni karton kao i potom izrečena suspenzija.

Pored njega, crveni karton dobio je trener Marko Silva zbog prigovora, kao i Vilijan koji je rukom zaustavio loptu na gol-liniji.

Aleksandar Mitrović u raspravi sa sudijom
Aleksandar Mitrović u raspravi sa sudijomfoto: Gary Oakley / imago sportfotodienst / Profimedia

Ubrzo je stigla kazna, a iako se spekulisalo da bi Mitrović mogao biti sankcionisan suspenzijom od pet do deset utakmica, na kraju ipak prošao sa najmanjom mogućom kaznom koja iznosi tri meča pauze.

Međutim, to nije kraj strepnjama, pošto čelnici Fudbalskog saveza Engleske imaju mogućnost da podnesu zahtev za produženje suspenzije.

To znači da još uvek postoji šansa da Mitrovića snađe još žešća suspenzija, ukoliko se utvrdi da je izrečena kazna blaga.

Ako je suditi prema atmosferi u tamošnjoj fudbalskoj javnosti, ne bi trebalo da nas začudi ako se to i dogodi, iako je Bruno Frenandeš nedavno imao sličan ispad i prošao nekažnjeno.

Mnogi fudbaleri su osetili na svojoj koži žestoke kazne u engleskom fudbalu, a ovo su neke od najbrutalnijih:

Paolo Di Kanio - 11 utakmica

Ovo je jedini slučaj sa kojim se koliko toliko može uporediti Mitrovićev nasrtaj na sudiju, ali je arbitar u obračunu sa Di Kaniom završio na travi.

Italijan je bio u strašnoj formi u sezoni 1997/98, ali jedan trenutak je bio dovoljan da potpuno pogubi konce.

Šefild Venzdej je ugostio Vengerov Arsenal, Li Brisko je evrogolom doveo Venzdej u vođstvo, sve je izgledalo sjajno po domaće, kada je Di Kanio ušao u sukob sa Martinom Kionom. Sudija Pol Alkok je počeo da deli kartone, Di Kanio i Kion su pocrveneli, kada je Paolo Di Kanio pobesneo. Sa obe ruke je gurnuo Alkoka, koji je na zemlju. Epilog svega je da je Di Kanio žestoko kažnjen sa 11 utakmica suspenzije i tako je ostavio na cedilu saigrače.

Ostale kazne su se brojale čak u mesecima...

Luis Suarez - 4 meseca

Urugvajac je kažnjen sa devet utakmica suspenzije i četiri meseca van fudbala zbog toga što je na meču protiv Italije ugrizao Ðorđa Kjelinija.

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) nije imala milosti prema Urugvajcu, koji je prethodno tokom karijere već kaznjavan jer je "grizao" Otmana Bakala iz PSV-a i Branislava Ivanovića iz Čelsija.

Adrian Mutu - 7 meseci

Napadač Čelsija Adrijan Mutu bio je u klubu samo godinu dana, pošto je izbio neviđeni skandal kada je bio pozitivan na kokain. On je odbio da testira drugi uzorak i priznao je krivicu, dok je Čelsi izvukao najdeblji kraj.

Naravno, došlo je do prekida saradnje, Rumun se potom vratio u Seriju A, međutim ponovo je uhvaćen da koristi nedozvoljene supstance.

Rio Ferdinand - 8 meseci

Defanzivac Mančester junajteda Rio Ferdinand je suspendovan na osam meseci van fudbala. Tada najskuplji odbrambeni igrač na svetu je izbegao doping kontrolu uprkos tome što je izabran da da uzorak doping zvaničnicima na poligonu Junajteda.

Potom se vratio se da bi imao sjajnu karijeru na Old Trafordu, osvojivši dve titule Lige šampiona i šest Premijer liga.

Erik Kantona - 9 meseci

Sećate se kung-fu udarca u Selhurst Parku? Kantona je potpuno izgubio glavu kada je krenuo u masu da se obračuna sa jednim navijačem Kristal Palasa. Pokazan mu je crveni karton, ali je kasnije suspendovan na devet meseci 1995.

Erik Kantona
Erik Kantonafoto: Youtube/BBC

- Ne kajem se, trebalo je još jače da ga udarim. To je bio neverovatan osećaj. Naučio sam nešto iz toga, a mislim da je i on. Vreme suspenzije, tih devet meseci, bilo je jako dugo i jako teško - rekao je Kantona jednom prilikom.

Mark Bosnić - 9 meseci

Još jedan igrač Čelsija koji je bio pozitivan test na kokain. Bosniću je izrečena devetomesečna zabrana igranja čime je praktično okončana njegova igračka karijera. Međutim, i nakon odlaska u penziju nikada nije priznao krivicu.

Marko Bosnić
Marko Bosnićfoto: Profimedia

- Da, drogirao sam se, ali tek kada se moja karijera završila. ne kajem se. Fudbalu ne dugujem apsolutno ništa. U vreme mog testa na droge u novembru 2002. nisam uzimao kokain... Razgovarao sam sa devojkom koja je kasnije priznala da je ubacila drogu u piće. Mora da sam popio gutljaj njene čaše.

Džoi Barton - 18 meseci

Džoi Barton je imao dosta kontroverzi tokom svoje karijere. Međutim, proglašen je krivim za 1260 opklada na fudbalske utakmice između 2006-2016, uključujući i neke na kojima je igrao.

Kažnjen je sa 30.000 funti, optužen za kriminalne aktivnosti i izrečen mu je 18-mesečna zabrana igranja u fudbalu.

Enoh Vest - 30 godina

Zamislite da vam je zabranjen fudbal na 30 godina! Pa to je bila realnost za centarfora Mančester junajteda Enoha Vesta. Godine 1915. dobio je doživotnu zabranu sa tri druga igrača Junajteda i četiri igrača Liverpula zbog nameštanja utakmica.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.