PORESKA UPRAVA ZATVORILA VIŠE ŠTANDOVA NA SAJMU AUTOMOBILA: Vozila uklonjena, trake izlepljene na sve strane, a evo šta je razlog
Foto: Petar Aleksić

nema šale

PORESKA UPRAVA ZATVORILA VIŠE ŠTANDOVA NA SAJMU AUTOMOBILA: Vozila uklonjena, trake izlepljene na sve strane, a evo šta je razlog

InfoBiz -

Poreska uprava zatvorila je danas više štandova na Sajmu automobila i Sajmu motocikala "Motopešn" u Beogradu zbog neevidentiranja prometa.

Već prvog dana na sajmu posetioci su mogli da vide da su pojedini štandovi bili prazni i oblepljeni trakom sa natpisom da je objekat privremeno zatvoren zbog neevidentiranja prometa.

Poreska uprava je zatvorila štandove na Beogradskom sajmu u okviru svojih redovnih aktivnosti i kontrole koja se obavlja i na sajmovima, prenosi B92 pisanje Tanjuga.

- Ovaj objekat je privremeno zatvoren zbog neevidentiranja prometa. Evidentiranje prometa je osnov za uredno izmirenje poreskih obaveza. Bez poreza nema novca za penzije, nema novca za javne službe (plate lekara, profesora...), nema sredstava za socijalne programe pomoći najugroženijima i nema sredstava za razvoj infrastrukture - navedeno je u obaveštenju Poreske uprave.

Takođe se ističe da privrednici koji ne plaćaju porez ostvaruju nepravednu korist.

- Takvi privrednici predstavljaju nelojalnu konkurenciju i ugrožavaju sve one koji posluju u skladu sa zakonom. Borite se protiv sive ekonomije - navedeno je u obaveštenju.

(Kurir.rs/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track