MALA ŠKOLA PRIRODE

PRAVILA IGRE MEMORIJE

UVODNE NAPOMENE:

Igra memorije je uzbudljiva igra za jednog ili više igrača namenjena najviše uzrastu do 12 godina iako u njoj mogu učestvovati i stariji igrači. Koncentracija i dobro pamćenje su ključ uspeha u ovoj igri.

TRAJANJE IGRE:

Igra traje 15 dana, počev od 17.09.- 01.10.2020. godine.
Tačno u 12h dana 01.10.2020. godine igra se završava i objavljuje se 20 najbolje rangiranih igrača tokom celog perioda trajanja igre koji će osvojiti nagrade.

NAGRADE:

 • 1.-10. mesta na rang listi:
 • 10 poklon radionica u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ koje će se održati u nedelju 04.10.2020. godine u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu + 10 dm drogerie markt poklon paketa
 • 11.-20. mesta na rang list:
 • 10 dm drogerie markt poklon paketa

 

POČETAK IGRE:

Da bi igrač mogao da učestvuje, potrebno je da pokrene igru, a zatim se uloguje tako što će napraviti svoj profil u aplikaciji na sajtu kurir.rs, tako što će upisati Ime i prezime, e-mail adresu i broj telefona (ukoliko je učesnik maloletno lice navedenu registraciju treba da obavi njegov zakonski zastupnik). Uneti podaci biće tretirani u skladu za Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije i biće korišćeni isključivo za ostvarenje kontakta lica ovlašćenih za predstavljanje ispred sajta www.kurir.rs u skladu sa uslovima korišćenja igre memorije u okviru Male škole prirode. Registracijom naloga, smatraće se da je učesnik upoznat sa ovim Pravilima i Uslovima korišćenja Male škole prirode.

Pri saglasnosti sa početkom igre memorije, igraču će biti otvoreno 24 polja, identičnog izgleda, na kojima će biti logotip Zasadi Drvo. Da bi igra započela potrebno je da igrač klikne na bilo koje od ponuđenih polja, posle čega će se polje rotirati za 180 stepeni i prikazati određenu fotografiju. Potrebno je da igrač klikne na bilo koje drugo polje, kako bi pronašao dva polja sa istom fotografijom. Ukoliko na drugoj fotografiji bude fotografija koja nije identična prvoj prikazanoj fotografiji, oba polja će se vratiti u prvobitni položaj tj. igraču će biti prikazana poleđina karte sa Zasadi Drvo logotipom. Ukoliko su obe fotografije iste, te dve karte će ostati otvorene tj. prikazane i igrač nastavlja da traži dve karte sa istim fotografijama.

ZAVRŠETAK IGRE:

Igra je završena kada igrač pronađe - "spoji" sve fotografije na poljima u najkraćem vremenu i njegov rezultat će biti prikazan u okviru rang liste. Ukoliko igrač više puta pristupi igri, računaće se samo njegov najbolji rezultat.

Konačna rang lista u okviru igre memorije će biti objavljena u 12h dana 01.10.2020. godine, nakog čega će 20 najbolje rangiranih igrača biti obavešteni o nagradama.

U slučaju da prvih 10 rangiranih učesnika ne bude moglo da pristupi poklon radionici u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu, zadržavaju pravo na drugi deo nagrade u vidu dm drogerie markt poklon paketa.

Igrači će u svakom trenutku moći da pristupe rang listi i vide svoj rezultat.

 

MALA ŠKOLA PRIRODE

USLOVI KORIŠĆENJA

Mala škola prirode, je edukativna i zabavna aktivnost koja se nalazi na sajtu www.kurir.rs u okviru projekta „Zasadi drvo“ – Mala škola prirode, koji sprovodi Adria media group d.o.o. sa svojim partnerima.

Mala škola prirode sastoji se od audio radionice, bukvara prirode i igre memorije i sadrži materijale, uključujući tekst, fotografije, grafičke elemente koji su zaštićeni kao autorska i/ili intelektualna dela. Sva autorska i druga intelektualna prava na predstavljene materijale su u vlasništvu Botaničke bašte „Jevremovac“ ili su licencirana od strane vlasnika originalnih prava da materijal može biti korišćen na ovom sajtu.

Uslovi korišćenja primenjuju se na sve sadržaje u okviru Male škola prirode. Korišćenjem bilo kojeg dela Male škole prirode smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja isključivo za ličnu upotrebu i zabavu.

Dozvoljeno je:

 • Slobodno pristupati bilo kojem delu Male škole prirode i koristiti je za zabavu, kao i edukaciju.
 • Pristupiti Maloj školi prirode više puta i ostvariti najbolji rezultat u okviru igre memorije.
 • Slobodno koristiti igru memorije u duhu poštovanja svih igrača.

 

Nije dozvoljeno:

 • Kopiranje (uključujući štampu i skladištenje), distribucija (uključujući distribuciju kopija), emitovanje, promena ili izmena u svakom smislu i na bilo koji način informacija sadržanih u okviru Male škole prirode osim pod uslovima opisanim u sekciji "Dozvoljeno je".
 • Objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način.
 • Objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima.
 • Lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica.
 • Svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme.
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika.

U slučaju kršenja ovih pravila za prekršioce su predviđene zakonom propisane kazne.

Linkovi na druge web stranice:

Zabranjeno je postavljanje linkova ka drugim web sajtovima bez prethodnog odobrenja administratora.
- Linkovi ka drugim web sajtovima, koji nisu vlasništvo sajta www.kurir.rs, ne smatraju se delom portala www.kurir.rs i isti ne snosi se odgovornost za njih.

Izmene uslova korišćenja:

Zadržavamo pravo da uslove korišćenja Male škole prirode i odredbe pravne zaštite izmenimo u bilo kom trenutku ukoliko procenimo da je to potrebno. Portal www.kurir.rs neće biti odgovoran za moguće posledice proizašle iz takvih promena.

Operativnost /Izmene sadržaja:

Zadržavamo pravo da u bilo kom trenutku i bez prethodne najave promenimo formu i/ili sadržaj bilo kog dela Male škole prirode u celini. Zadržavamo pravo da sprečimo pristup igri u bilo kojem trenutku i bez obaveštenja.

Zaštita podataka:

Lični podaci učesnika biće korišćeni u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka Republike Srbije. Procesom registracije za igru memorije u okviru Male škole prirode, korisnici daju saglasnost za prijem obaveštenja u vezi sa igrom memorije Mala škola prirode.

Lične podatke učesnika organizator će koristiti samo u administrativne svrhe i isti će biti obrisani iz informacionog sistema organizatora u roku od 30 dana od dana završetka igre memorije. Ime i prezime, e-mail adrese i brojevi telefona učesnika koji su neophodni za postupak registracije i otvaranje profila učesnika za igru memorije, neće biti objavljivani i koristiće se isključivo u svrhu registracije i logovanja učesnika na svoj profil kao i pozivanja dobitnika radi preuzimanja dobijenih nagrada u okviru igre memorije. Učesnici registracijom za igru memorije u okviru Male škole prirode pristaju na pomenute uslove.